Main

Fă Bani Scriind Ficțiune Online

Fă Bani Scriind Ficțiune Online

Scriitorii de ficțiune online, de cele mai multe ori, oferă munca lor gratuit publicului. Unii oameni sunt ok cu asta, atâta timp cât își lansează munca. Alții doresc să câștige din asta, așa că iată câteva modalități de a face bani scriind ficțiune online.

 

Editorii online doresc ficțiune scurtă. 

Dacă vrei să faci bani scriind ficțiune online, e mai bine să îți pui deoparte ideile de epic și să te pregătești pentru o poveste de acțiune scurtă. De fapt, multe publicații de ficțiune online au nevoie de ficțiune rapidă.

Fă Bani Scriind Ficțiune Online

Poveștile de ficțiune în stil flash sunt mai scurte de 1.000 de cuvinte.

Caracterizate printr-o lipsă de expunere, poveștile de ficțiune flash întră în mijlocul acțiunii încă din prima frază. Șansele ca astfel de articole să fie acceptate de editorii de ficțiune online sunt mai mari decât pentru operele mai lungi.

 

Căută mai întâi piețe profesionale.

Chiar dacă nu ai multă încredere în scrisul tău, este mai bine să începi cu piețele de ficțiune online care plătesc cel mai bune. Chiar dacă povestea ta nu este acceptată, vei ști că ai încercat. Publicațiile online și offline pot fi împărțite în general în mainstream și după gen, fiecare fiind compusă din zeci de genuri și sub-genuri. Înainte de a trimite o poveste unui editor, alege genul căruia îi aparține.

 

Câștigă 40 de dolari sau mai mult pentru 1.000 de cuvinte.

În timp ce unele piețe de ficțiune oferă plata token mai mică de 1 cent pe cuvânt, majoritatea editorilor plătesc începând de la 4 cenți pe cuvânt pentru operele de ficțiune care reușesc să treacă prin editor. În plus, este cel mai bun mod de a-ți obține numele pe radar.

Toate publicațiile disponibile în prezent, sortate după cerințe, ratele de plată și timpii de răspuns, pot fi găsite în baza de date a pieței de ficțiune online Duotrope

 

Poți să publici singur ficțiune.

Dacă poveștile tale nu sunt acceptate de nici una din piețele plătitoare, nu este nici un motiv să renunți la încercarea de a câștiga bani din scrierea ficțiunii. Mai mulți autori au publicat succese pe cont propriu, în ciuda dificultăților pe care le-am întâmpinat pe drum. Înainte de a te decide să vinzi cărți electronice și să câștigi bani din anunțuri, familiarizează-te cu cititorii.

 

Cunoaște-ți publicul. 

Fă Bani Scriind Ficțiune Online

Povestirile scurte nu îți vor aduce bani decât dacă cineva le citește. Utilizatorii de internet tind să fie înnebuniți după ficțiunea mai scurtă, dar există și cei care preferă lucrările mai lungi. Unii cititori sunt obișnuiți să cumpere ficțiune pentru Kindle, iar alții o vor citi numai gratuit.

Studiază oamenii interesați de munca ta și află ce strategie de monetizare se va potrivi perfect ficțiunii tale din toate posibilitățile. Găsește o nișă confortabilă și mergi pe ea.

 

Succesul este rar printre autori care publică singuri.

Autorii reușesc să facă industria să pară o mare poveste de succes, dar, în realitate, foarte puțini oameni depășesc prima lor carte publicată, iar cei care o fac, adesea se confruntă cu și mai multe dezamăgiri în drumul lor.

Potrivit unui articol recent din Guardian, jumătate din scriitorii auto-publicați au câștigat mai puțin de 500 de dolari în 2011.

 

Asta înseamnă 500 de dolari pe an.

Din nou, majoritatea autorilor auto-publicați cel mai probabil nu depun niciun efort pentru a-și putea asigura un succes financiar pe termen lung, astfel încât aceste statistici nu sunt neașteptate și nu ar trebui să descurajeze scriitorii de ficțiune care aspiră să încerce să intre în afaceri.

Trebuie să îți găsești motivarea și să te concentrezi asupra acesteia.

 

Nu renunța la scris.

Scrierea ficțiunii este o muncă grea. Scriitorii auto-publicați vor putea face asta mai greu, iar obținerea unui succes financiar scriind ficțiune va fi cel mai greu lucru. Întotdeauna să fii pregătit să îți ajustezi munca, indiferent cât de hotărât ai fi să faci lucrurile în felul tău.

Dacă nu știi unde te poziționezi în calitate de scriitor și care sunt cititorii tăi, șansele succesului în această afacere vor rămâne mici. Îmbrățișează critica cu inima deschisă, găsește-ți stilul și câștigă bani scriind ficțiune online.