Main

Cum să faci bani de acasă folosind Excel

Cum să faci bani de acasă folosind Excel

Microsoft Excel – O metodă bună de a face bani

Cum să faci bani de acasă folosind Excel

Sunt multe metode de a face bani de acasă folosind Microsoft Excel. Spreadsheetul Excel este o unealtă puternică şi majoritatea oamenilor cunosc doar un procent mic al funcţiilor sale. Un venit suplimentar decent poate fi făcut din crearea de spreadsheeturi pentru companii mici. Trebuie să te gândeşti că cele mai multe companii mari au deja sisteme de calculatoare care au instalat un anumit software care le face toată munca, dar ai fi surprins să afli că sunt multe companii care nu au deloc calculatoare. Sunt în genere companii mici, de 2-3 persoane care sunt patronate de cineva în vârstă care nu ştie să folosească un calculator şi care nu vrea să facă pasul către tehnologie, el folosind în continuare metodele vechi cu care a fost obişnuit. Oamenii ca acesta pur şi simplu nu înţeleg beneficiile pe care tehnologia le poate aduce companiei lor. Sunt oamenii pe care trebuie să îi ai în vizor, trebuie să îi faci să înţeleagă că folosirea unui calculator nu este o muncă complicată, ele sunt aici pentru a le face viaţa mai uşoară.

Nu ai nevoie de un calculator de ultima generaţie pentru a putea rula programul MS excel. Un sistem care are Windows XP, un procesor cel puţin Pentium, 512 mega de RAM şi un hard disk micuţ este suficient. Pot fi cumpărate pentru câteva sute de lire. Poţi include asta în costurile tale atunci când încerci să îţi vinzi ideea unei companii mici. O metodă bună de a face bani de acasă.

 

Companiile fără calculatoare

Agenţiile imobiliare – sunt multe agenţii imobiliare care lucrează numai cu hârtie şi dosare. Au poze şi notiţe scrise prost, toate într-un dosar de plastic. O metodă bună de a face bani este ca tu să îi abordezi şi să le prezinţi (pe laptopul tău) un spread sheet tipic care va conţine următoarele informaţii. Proprietar, adresa, detalii de contact, data în care s-au mutat, tipul de plată, a plătit(da/nu). Înainte de a îi aborda, ai putea să faci şi o poză a proprietăţilor lor pe care să o pui în spreadsheet pentru a-l face mai impresionant. Poţi implementa şi detalii ale plăţilor târzii. Am creat cu succes spreadsheet-uri pentru 3 companii mici din Regatul Unit care îmi vor cere încontinuu modificări prin care pot face şi mai mulţi bani.

Magazine de maşini folosite – Într-o anumită zona, în Birmingham UK am văzut 6 magazine de maşini folosite fără sisteme de calculatoare. Da, aveau maşini vechi, un birou vechi şi un patron în vârstă, dar asta nu scuză cu nimic faptul că nu aveau un calculator. Nu m-am implicat în această afacere din moment ce eram deja implicat în altele, dar un coleg de-al meu le-a făcut 2 spreadsheet-uri. Unul dintre spreadsheet-uri era un calculator de costuri. Următoarele date au fost introduse: Preţul maşinii (nouă), anul fabricaţiei, kilometrii rulaţi, date, condiţie la ieşire, condiţie la intrare. Acestea erau variabile care calculau preţul de vânzare al maşinii. Al doilea spreadsheet era o baza de date pentru detaliile clienţilor.

Magazinele de obiecte făcute manual – sunt unele dintre cele mai neorganizate magazine pe care le-am văzut, mulţi dintre proprietari pur şi simplu nu sunt interesaţi de introducerea unui calculator sau al tehnologiei în afacerea lor. Totuşi, cu puţină muncă de convingere, le poţi vinde un spreadsheet care le va face viaţa mai uşoară. Datele lor economice sunt probabil formate din nişte hârtii pierdute prin birouri. Am făcut bani în trecut din introducerea unor sisteme uşor de folosit care nici măcar nu erau create de mine. Câteodată am dat chiar şi un PC gratuit şi am făcut bani cu foarte puţină muncă.

O grămadă de oameni încă folosesc metode vechi . Aceste metode pot fi uşor înlocuite de nişte programe făcute de acasă în excel, iar asta este o metodă bună de a face bani.

Un venit suplimentar continuu.

 

De îndată ce ai prezentat aceste metode companiilor mici, trebuie să îi impresionezi îndeajuns încât să îţi accepte munca şi să ţi-o cumpere, dar în acelaşi timp nu trebuie să le oferi prea multe. Ca să faci bani în continuare trebuie să laşi loc de îmbunătăţiri şi reparaţii în munca ta.

De exemplu: O mică agenţie de imobiliare va dori să îşi extindă compania în alte tipuri de imobile şi cu alţi clienţi, astfel tu vei fi nevoit să faci modificări la spreadsheet. Oamenii pot face în jur de 300-500 de dolari pe lună doar din modificatul a 8-10 spreadsheeturi şi alte lucruri minore de mentenanţă ale calculatoarelor.

Vor exista evident perioade de seceta în care nu va fi nevoie de mentenanţă, dar asta este ceva ce se întâmplă în valuri.

 

Alte pachete Microsoft

Banii pot fi făcuţi uşor şi folosind alte pachete Microsoft precum  PowerPoint. PowerPoint este un soft folositor. Personal, am creat prezentări pentru companii internaţionale care doreau să se mute. Să muţi lucruri dintr-o parte în alta este un plan complex, iar oamenii se simt mai în siguranţă dacă văd un plan în prealabil.

Multe companii mici pot beneficia de o îmbinare a bazelor de date ale mailurilor, lucru ce poate fi făcut prin Microsoft Word for letters. Vei fi surprins de câte birouri mici au calculatoare dar nu le folosesc în totalitate funcţiile în compania lor.

Ca să mergem un pas mai în faţă, să faci design-ul unui site este următoarea cea mai bună opţiune. Sunt multe gazde de site-uri web care costă 6-8 dolari pe lună plus un cost iniţial de 10-15 dolari. Nu numai asta, dar sunt sute de modele care arată profi pe care le poţi folosi. Poţi face un site pentru o companie mică în câteva ore. Trimite-le acestor companii mici un portofoliu cu ce poţi tu să oferi. Uită-te la cât cer companiile mari de făcut site-uri, iar tu poţi cere un sfert şi tot poţi face un profit rezonabil.

 

Predatul

Dacă eşti destul de profi, de ce să nu faci bani din predat? Sunt sute de mii de oameni de vârstă mijlocie care ar dori să plătească pentru meditaţii pentru că un manual este prea greu de înţeles. Îţi poţi face publicitate pe craigslist sau pe ceva similar. Asta poate fi un venit suplimentar perfect. Oferă prima lecţie gratuit pentru a atrage clienți. Dacă eşti destul de bun, nu vei avea nevoie de certificate speciale.

 

Cunoşti pe cineva care munceşte 4 ore pe săptămână şi face destui bani?
Cunoşti pe cineva care munceşte 4 ore pe săptămâna şi face destui bani? Exact cum pretinde Timothy Ferriss că face? Tind să cred că munceşte mai mult de 4 ore pe săptămâna, deşi principiul pe care el îl “predă” este bun. Tu cunoşti pe cineva? acest conţinut